Tehetséges fiatalok

A kengyeli képviselőtestület legutóbbi ülésén adta át Nagy Szilárd polgármester, az idén alapított „A tehetséges kengyeli fiatalokért” díjakat Juhász Kristófnak és Farkas Erikának, illetve egy különdíjat Bene Gergőnek.

Juhász Kristóf a Kossuth Lajos Általános Iskola 7. osztályos tanulója, aki eddig nemcsak minden évben kitűnő tanuló volt, de több tárgyból dicséretben is részesült. Aktívan részt vesz a közösségi munkában, bekapcsolódik az iskolai projektek sikeres lebonyolításába. Több iskolán kívüli pályázaton is sikeresen szerepelt, amivel települése és oktatási intézménye hírnevét öregbítette.

Farkas Erika a helyi általános iskola egykori diákja ma a Szegedi Tudományegyetem másodéves andragógia szakos hallgatója. Kutatási területe a munkaerő piaci folyamatok és a felnőtt képzési rendszer összefüggéseinek vizsgálata. Eddigi eredményeit hazai és nemzetközi konferenciákon is ismertette. A tavalyi tanév Tudományos Diákköri Konferenciájának kari fordulóján első, országos megmérettetésén pedig második helyezést ért el.

Bene Gergő kengyeliként a Szolnoki MÁV Sportegyesület bokszolója. Az elmúlt években több versenyen ért el kimagasló eredményt: Ifjúsági Országos Bajnokság I. helyezés, Felnőtt Országos Bajnokság III. helyezés. Az idén nyáron Bakuban rendezett Junior Világbajnokságon a legjobban szereplő magyar versenyzőként hetedik helyen végzett. Mivel a versenyeken elért eredményeivel, sportszerű magatartásával Kengyel jó hírét viszi, a képviselőtestület különdíjban részesítette.

 

(Farkas Erika elfoglaltsága miatt nem tudta személyesen átvenni a kitüntetését.)