Magyar Falu Program

Kengyel Községi Önkormányzat 2020. augusztusában támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Közterület karbantartását szolgáló eszközfejlesztés című, MFP-KKE/2020 kódszámú pályázati kiírás keretében.
 
Kedvezményezett neve: Kengyel Községi Önkormányzat 
Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés MFP-KKE / 2020.
Projekt címe (azonosító száma): Eszközfejlesztés közterület karbantartására Kengyelen (3088065730) 
Szerződött támogatás összege: 6.175.152 Ft
Támogatás mértéke: 100%
 
A projekt tartalmának rövid bemutatása: 
A projekt célja belterületi közterület fenntartását biztosító eszköz beszerzése volt, a települési környezet rendben tartása, az életminőség javítása érdekében. A projekt indokoltsága, a település nem megfelelő eszközellátottsága, illetve elavult eszközkészlete. Az önkormányzat célja a település környezetének rendben tartása, folyamatos karbantartása, a megfelelő eszközökkel, amely hozzájárul a településen élő családok életminőségének javításához, a közterületek feltételeinek javításához, ezáltal a település népességmegtartó erejének növeléséhez.
A projekt keretében egy SOLIS 26 WD típusú kerekes traktor kabinnal és egy GEO DM Silver 150 fűnyíró került beszerzésre az elnyert támogatásból, melyet az önkormányzati területek, karbantartására használunk. A nagy teljesítményű fűnyíró traktor tartozékaival hatékonyan fogja szolgálni a nyári időszakban a zöldterületek karbantartását, a füves területek nyírását, valamint alkalmas téli hó-és síkosságmentesítésre, valamint kisebb teherszállításra is
 
A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.11.19.