Háziorvosi felhívás

Tisztelt Kengyeliek, Tisztelt Lakosság !
 
Ezennel a LEGKOMOLYABB FIGYELMEZTETÉST ÍROM LE, ,elyet MINDENKI HALÁLOSAN VEGYEN KOMOLYAN és TARTSON BE a SAJÁT és MINDENKI MÁS ÉRDEKÉB!
Olyan helyzettel állunk szemben, amilyennel még nem találkoztunk! Láthatatlan ellenség, mely alattomos, melyről alig tudunk valamit, ELLENSZERE NINCS, viszont : Lesznek, akik NEM élik túl! Ha így sem ÉRTHETŐ, akkor sajnálom.
Nem bohóckodom, a maszk, a gumikesztyű és minden más védőeszköz használatakor munkám során, csak próbálom megvédeni a magam és mindenki MÁS életét, mert GYÓGYSZER NINCS RÁ, csak a MEGELŐZÉS!
Tisztázzuk! Mindenki át fog esni a fertőzésen, a kérdés csak az, mikor? Egyszerre 40-50 beteg lesz, vagy a védekezésnek köszönhetően eloszlik a kezelendő betegszám, és akkor van esély, hogy MINDENKIT maximálisan tudjunk ellátni!
NEM PÁNIKOLNI, hanem józan ésszel tenni a TERJEDÉS ELLEN, EZ A FELADATA MINDENKINEK! Ami tény: egy gyanús eset került tegnap kórházi vizsgálatra, az eredményről még nem tudok nyilatkozni. Amint értesítenek, tájékoztatom Önöket!
 
DE MIT TEGYÜNK MI, lakosok, hogy segítsünk? Pár dolog, amit FONTOSNAK, és azonnal bevezethetőnek tartok!
1. KERÜLNI MINDEN személyes érintkezést (kézfogás, puszi, ölelés, más személyes dolgainak megfogása, érintkezés velük, mert senkire nincs ráírva :NINCS RAJTAM VÍRUS)
2. KERÜLNI A CSOPORTOSULÁST (bolt, posta, rendelő, járművek, lehetőleg kerüljük el, hogy másfél méternél közelebb legyünk egymáshoz! Szóljunk rá embertársainkra, figyelmeztessük, :NE TEGYENEK 0LYAT, AMIVEL BÁRKINEK ÁRTHATNAK! A rendelőbe CSAK SÜRGŐS ESETBEN JÖNNI, HISZ ODA PONT A BETEGEK JÖNNEK, esetleg PONT FERTŐZÖTT állapotban !)
3. Legvégül a legegyszerűbb , de legfontosabb! Ha elhagyjuk a lakást, BÁRMI MEGFERTŐZHET AMIT MEGFOGUNK! Ezért minél inkább elkerülni, hogy kezünkre tapadhasson a vírus, kilincsről, tárgyakról, másokról. Ha mégis történik ilyen: törlőkendő (készíthető is), kézmosás, és ha van, akkor szájmaszk viselés a MINIMUM elvárás!
 
Befejezve gyorsban írt gondolataim, jelezném: az én telefonszámom, ahogyan eddig is, úgy ezután is nyilvános, elérhető! Ezért kérek mindenkit, de KÜLÖNÖSEN a LÁZAS, FERTŐZÉS gyanús állapotban lévő betegeket: először hívjanak TELEFONON és mondják el, MIT tehetnék ÉRTÜK!
 
Tisztelettel: 
Dr FELEDI JÓZSEF
II. Számú Körzet Orvosa
Telefon: 06/20-935-6710