Védőnői tájékoztató

Kedves Szülők!
 
2020.03.17-től a védőnői szolgálat home office (otthoni munka végzés) működik bizonytalan ideig. A tanácsadások és a családlátogatások személyesen nem történhetnek, de telefonon, interneten rendszeres kapcsolattartás van előírva. A várandósokat és a kisgyermekes családokat én is fogom keresni telefonon vagy interneten keresztül. A családok is keressenek ugyanebben a formában, 8-16-ig mindenképpen elérhető vagyok, sürgős esetben munka időn kívül is kereshetnek. A várandósok esetében kötelező szakvizsgálatok ( labor, UH, NST) továbbra is meg fognak történni. Kérek mindenkit, hogy ha lehetséges a tömegközlekedést próbálják mellőzni. Az intézményekben kötelező igénybe venni és betartani a fertőtlenítés szabályait. Kézfertőtlenítő használata, amennyiben az intézmény biztosítja. Ha nem lehetséges szappanos, meleg vizes kézmosás kötelező, az intézménybe való belépéskor és távozáskor. 
A csecsemő tanácsadások esetében a státuszvizsgálatok folyamatosan zajlanak interneten keresztül, a kérdőívek elküldésével. Kitöltésben segítséget fognak kapni, mivel nem igazán egyértelműek a kérdések. 
A kötelező védőoltásokról még nincs hivatalos információ. 
A házi gyermekorvosi rendelőt csak előzetes telefonos egyeztetés után lehet felkeresni. A váróban csak egy gyermek és egy kísérő tartózkodhat. A receptek felíratása is telefonon keresztül történik. Nem szükséges a papír alapú vények elvitele, mivel Dr. Kozma Katalin házi gyermekorvosnak lehetősége van elektronikus úton is felírni a szükséges gyógyszereket. Elég, ha csak a patikát keresik fel, ehhez szükséges a személyi igazolvány vagy TAJ kártya. Aki mégis  ragaszkodik a papír alapú vényekhez az ablakon kopogtasson és az asszisztensnő kiadja. 
Bízok benne, hogy így is eredményesen tudunk együtt dolgozni. 
Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok az elkövetkező hetekben. Vigyázzanak egymásra, főleg a krónikus betegségben szenvedő hozzátartozóikra, szüleikre, nagyszüleikre. 
 
Tisztelettel:
 
Medgyesné Csatos Klára
védőnő