Idősek Világnapja alkalmából hagyományteremtő módon rendezett ünnepség

Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötték Kengyel település szépkorú lakóit. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai mellett felléptek az Őszirózsa Nyugdíjasklub tagjai is. Az önkormányzat nevében Nagy Szilárd polgármester mondott köszöntőt, Boldog István országgyűlési képviselőt Szabó Ferenc titkár képviselte.
 
 
Nagy Szilárd polgármester köszöntője :
Egy kis közösség csak akkor lehet igazán boldog, ha van miből építkezni, ha van honnan meríteni, van kikre támaszkodni. A bölcs, tapasztalt idősek olyan fontosak nekünk, mint fának a gyökér: nélkülük nincs jelen és jövő, de múlt sem.
Sütő András mondta egykor: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött…”.
A mi életünk akkor tekinthető értékesnek, ha az idő előrehaladtával saját utódainknak értékesebb világot, példát tudunk átadni. Mindennapi munkánkhoz az elődök nyújtotta mintából meríthetünk hitet, erőt, bátorságot. Szebbé és reménytelibbé teszik életünket.
Az Idősek Napja alkalmából kívánom valamennyi szépkorú kengyeli embernek, hogy egészségben, örömben teljenek nyugdíjas évei azok között, akiket a legjobban szeret a világon.