június 2020

Hirdetmény

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. Kengyel település szennyvíz elvezetési és tisztítási rendszerének üzemeltetési feladatainak elvégzése keretében 2020.07.20. és 2020.08.26. között füstgenerátoros ellenőrzést hajt végre Kengyel és Bagimajor szennyvízcsatorna hálózatokon, melynek keretében élelmiszer alapú olajból képzett füst segítségével csatorna hibákat és szabálytalan bekötéseket derítenek fel. Mivel a füst az építési és tömítetlenségi hibák környezetében jelenik meg, ezért előfordulhat, hogy a lakóingatlanok belső területein is érzékelhetővé válik. 
A megjelenő füst az egészségre nem ártalmas és az ingatlanban kárt nem okoz.
 
Az ellenőrzést érintő területek az adott időszakban:
Bagimajor: 2020.07.20. – 2020.07.28.
Kengyel: 2020.07.29. – 2020.08.26.

Hirdetmény

Gépjármű értékesítés

Kengyel Községi Önkormányzat (5083 Kengyel, Szabadság út 10.) -továbbiakban eladó-nyílt pályázati eljárásban eladásra meghirdeti a tulajdonában lévő

1. IVECO kisteher autó (nem rendelkezik műszaki vizsgával) 

2. Mazda kisteher autó (nem rendelkezik műszaki vizsgával) 

3. SUZUKI Grand Vitara (műszaki vizsgával rendelkezik) 

4. Fiat Ducato 9 személyes kisbusz (nem rendelkezik műszaki vizsgával) 

Ajánlattételre rendelkezésre álló idő: 2020.06.29.-2020. 07.03. 

Az ajánlatokat zárt borítékban kell benyújtani 2 példányban, a Kengyel Polgármesteri Hivatal Titkárságán az alábbi időpontokban: H-Cs 8-16 óra péntek 8-12 óra Ajánlati kötöttség: az ajánlattételi határidő leteltét követő 30 nap. A nyertes ajánlattevő a döntés értesítésétől számított 5 napon belül köteles a teljes vételárat egyösszegben átutalni az eladó részére. A gépjármű egyeztetett időpontban az ajánlattételi időszak alatt megtekinthető ( tel.: 30-649-32-41, Tóth Zoltán) 

A pályázat elbírálásának szempontja: a 4 db gépjármű együttes vásárlására tett legmagasabb összegű árajánlat. Amennyiben a legmagasabb értékben több azonos összegű ajánlat érkezik, akkor ezen ajánlatok között liciteljárást alkalmaz az eladó. Az ajánlatokat a képviselő-testület a soron következő nyílt ülésén bírálja el. Az eladó fenntartja azon jogát, hogy a nyertes ajánlattevő visszalépése esetén, a soron következő ajánlattevővel köthet szerződést. Az eladó fenntartja azon jogát, hogy az ajánlati felhívást visszavonja, vagy eredménytelennek nyilváníthatja. A pályázati felhívásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. és a Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás rendjéről szóló 13/2018.(XII.19) rendelet az irányadó. 

Kengyel, 2020. június 29. 

Kengyel Községi Önkormányzat

Szókereső

A Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya rejtvénypályázatot hirdet „BOGOZD KI!” címmel a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja alkalmából, amelyet 1987 óta minden évben június 26-án tartanak meg világszerte. 
A szókereső típusú rejtvénnyel kívánjuk felhívni a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire, annak káros hatásaira, illetve a kábítószer elleni küzdelem és a prevenció fontosságára! 
A helyes megfejtést beküldők közül, bizottság jelenlétében, sorsolás útján kerül kiválasztásra az a három szerencsés nyertes, akik 10.000 Ft értékű sportszervásárlási utalványt nyerhetnek. 
A megfejtés egy, a kábítószer-használat megelőzésével kapcsolatos jelmondat. 
Beküldési határidő: 2020. július 26. 
A sorsolás ideje: 2020. július 27. 
A megfejtéseket, a név és telefonos elérhetőségetekkel együtt az alábbiak szerint
 
MEGFEJTÉS: ____________________________________________________________
 
NÉV: ______________________________________________TEL:__________________
 
kérjük e-mailben a bunmeg.jaszmrfk@jasz.police.hu címre, vagy postai úton, illetve személyesen juttassátok el a Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Rendőr-főkapitányság címére (5000, Szolnok, Baross u. 39. szám), a borítékra írjátok rá: „Bogozd ki!” 
Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a 2020. július 26-án 24 óráig beérkezett megfejtések vesznek részt a sorsoláson!
 

Rendőrségi tájékoztató

Az elmúlt napokban újra próbálkoztak az unokázós csalók Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Szerencsére a kiszemelt áldozatoknak gyanús lett a hívás, és azonnal jelentették a rendőrségre. A csaló a hívott fél unokájának adta ki magát a telefonban, és arra hivatkozva, hogy balesetet szenvedett próbált meg pénzt szerezni áldozataitól. Az eddigi információink szerint az idősek nem dőltek be a hazugságnak, felismerték a csalást.

Hogy a továbbiakban se legyenek áldozatok, kérjük, fogadják meg tanácsainkat:

Hirdetmény

Ezúton tájékoztatjuk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőket, hogy a 2020. március 11-e után és 2020. június 30-a előtt lejáró jogosultságuk meghosszabbodik 2020. augusztus 31-éig. 
 
"A Magyar Közlöny 144. számában megjelent 2020. évi LVIII. törvény a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről 33. Szociális és családügyi tárgyú átmeneti szabályok 70. § 
(1) Ha

E.ON hirdetmény

Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. Ezért a településükön áramszünet várható a következő időszakban:
 
2020. június 19-én 08:00-tól 13:00 óráig
Táncsics M. út egész utca
Petőfi S. utca 31-35.
 
Köszönjük megértésüket!
 
Üdvözlettel:
E.ON Ügyfélszolgálat

Tájékoztató a földhivatali osztályok által végzett parlagfű fertőzöttséggel kapcsolatos helyszíni ellenőrzésekről

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Hirdetmény - A nyári szünetre eső szünidei gyermekétkeztetésről

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a szünidei gyermekétkeztetés keretében a települési önkormányzat a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést ingyenesen biztosítja a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű ( 5 hónapos kortól 18 éves korig) kiskorú gyermekek részére. A nyári szünetre vonatkozó ellátást a szülőnek/törvényes képviselőnek kell igényelnie az erre rendszeresített formanyomtatványon legkésőbb 2020. június 12. napjáig. A család- és gyermekjóléti szolgálat felkeresi a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családot, és segítséget nyújt a jogosultnak a nyilatkozat kitöltéséhez és benyújtásához.
A jogszabály értelmében a települési önkormányzat a nyári szünidei étkeztetést a bölcsődében, mini bölcsődében bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda, bölcsőde zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon, a nem óvodai nevelésben és bölcsődei ellátásban részesülő gyermekek részére a nyári szünetben  legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon köteles megszervezni és ennek keretén belül a szülő, törvényes képviselő kérelmének megfelelő időtartamban az adott gyermek részére biztosítani. 
Tájékoztatom a bölcsődében, mini bölcsődében bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermek törvényes képviselőjét, hogy a települési önkormányzat fenntartásában működő óvoda-mini bölcsőde a nyári szünetben 2020. augusztus 3. napjától 2020. augusztus 19. napjáig 13 munkanapon keresztül zárva tart. 
Értesítem a 2020. évi nyári szünetre eső szünidei étkeztetést kérő és arra jogosult hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek  törvényes képviselőjét, hogy:  
A 2020. évi nyári  szünet 2020. június 16.  napjától 2020. augusztus 31. napjáig tart. 
A nyári szünetre eső szünidei étkeztetés 2020. június 16. (kedd) napjától 2020. augusztus 31. (hétfő) napjáig  54  munkanapon keresztül történik. 
Helyszín: Kisiskola /Kengyel, Kossuth út 48./
Az ebéd osztásának időpontja:  de. 11.00 órától  du. 13.00 óráig. 
Felhívom a szünidei étkezésre jogosult gyermek törvényes képviselőjének figyelmét, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően a fent megadott helyszínről és időpontban, amennyiben az beleesik a nyári szünidei étkeztetésbe, gondoskodjon az ebéd elviteléről.
 
Dr. Bartók László sk
helyettesítő jegyző