május 2018

Hirdetmény

A polgármester értesíti a lakosságot, hogy 2018. május  28-án hétfőn 8.30 órára összehívja a Községi Önkormányzat Képviselő-testülete rendes ülését.
Az ülés helye: Községháza nagyterme
 
Napirendek:
 
Nyílt ülés:
 
1. Két ülés közötti tájékoztató
Előadó: Nagy Szilárd polgármester, Kozák Ferencné alpolgármester
 
2. Az Önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról
Előadó: Nagy Szilárd polgármester, Pozsa Sándorné gazdaságvezető
 

Tájékoztatás

 
A tegnapi nap folyamán a kengyeli park bejáratánál és a Polgármesteri Hivatal udvarán nagyméretű darazsak egy csoportja jelent meg. Ezek a különösen nagytermetű darazsak az úgynevezett óriás tőrösdarazsak Európa legnagyobb termetű darazsai. Fontos tudni, hogy ezek nem agresszív rovarok, nem kell félni tőlük, és nem szabad elpusztítani őket. Ilyenkor van a nászidőszakuk, rövidesen maguktól eltűnnek. Az érintett területeket az Önkormányzat körülkerítette, az ügy további intézkedést nem igényel.
 
Kengyel, 2018. május 25.
 
Kengyel Községi Önkormányzat

Tájékoztatás a bejelentett letelepedési hely körüli röpkörzetben található, neonikotinoid típusú csávázószerrel kezelt növényzetről

Tisztelt Méhészek!
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szükséghelyzeti engedélyeket adott ki a Cruiser OSR 322 FS, Cruiser 350 FS, Poncho 600 FS, Ellado,  Nuprid 600 FS Red rovarölő csávázószerekre repce, kukorica és napraforgó  vetőmag  csávázására és vetésére. A kiadott szükséghelyzeti engedélyek az idei szezonban az említett kultúrák jelentős területi hányadát érintik.