március 2017

Felhívás

Március 9-ről 10-re virradóra Szolnok külterületéről 36 méhcsaládunkat lopta el egy hozzáértéssel bíró ismeretlen elkövető. Mivel a fiókok és a keretek egyedi gyártásúak, a fiókok zöld, sárga, fehér színűek, így valószínűleg azok megsemmisítésre kerülnek majd. Az eltulajdonított kaptárakat feltevésünk szerint még elrejtve tarthatják valahol. (alsóépület; elhagyatott épület; külterület). A nyomravezető/becsületes megtaláló hívását a 70-618-58-69-es számon reménykedve várom.

Nagy Szilárd polgármester üzenete Március 15-e emlékére

A jelentős történelmi eseményekről általában magasztosan illik beszélni, a távoli történéseket és hőssé lett főszereplőiket pedig pátosszal szokás emlegetni. Ami rendben is van, hiszen a sorsfordító pillanatok a múltban, a jelenben és a jövőben is hatással vannak mindannyiunk életére, elvitathatatlan, hogy a múlt hősei mutatnak utat a jelenben és a jövő felé.

Veszettség elleni védekezés április 1. és 6. között

1. A veszettség gyógyíthatatlan, embernél, állatnál egyaránt halálos kimenetelű betegség.
2. A betegség legfőbb terjesztője a RÓKA.
3. A védekezés leghatékonyabb, legkorszerűbb módszerét – a rókák veszettség elleni vakcinázását – Európában évek óta sikerrel alkalmazzák. 1992. októberében hazánkban is megkezdődött a rókák vakcinázása. Első alkalommal a nyugati határövezetben, az osztrák határtól számított kb. 25-30 km-es sávban került kihelyezésre a csalétek-vakcina.

Hirdetmény

Kengyel Község Önkormányzat Képviselő testülete árverés útján értékesítésre meghirdeti a Kengyel 4/35 hrsz-ú ingatlanból 5886 m2 beépítetlen területet.
Az ingatlan kikiáltási ára: 2.670.000.- Ft, minimálisan ajánlható ár 2.670.000.- Ft.
Az árverés nyertese a vételárat 8 napon belül köteles kiegyenlíteni.
Az Önkormányzat fenntartja a jogát, hogy az árverést eredménytelennek nyilvánítsa.
Az árverés időpontja: 2017. március 23-án 11.00 óra, helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Óriási kengyeli siker született a Kolbásztöltő Fesztiválon!

Harmincöt csapat nevezett az idei Kolbásztöltő Fesztiválra, Martfűre. Abszolút győztes lett, így elnyerte az Alföld Legjobb Íze megtisztelő címet a Varga János, Fajt György, Bak Richárd, Kun Tibor, Szabó Lajosné, Oláh Anikó, Ambrusné Molnár Márta, Kozák Ferencné és Nagy Szilárd összeállítású kengyeli Gitt1Let csapat! Az óriási serleget Fajt György vette át dr. Papp Antaltól, Martfű polgármesterétől. Emellett a fődíjat is a kengyeli csapat nyerte, a legízletesebb kolbász elkészítésével! A díj rangját emeli, hogy elismert, rutinos, igazi szakértő zsűri választotta ki a legjobb ízeket. Az óriási serleget Fajt György vette át dr. Papp Antaltól, Martfű polgármesterétől. Az Őszirózsa Nyugdíjasklub tagjaiból alakult csapat, a Kengyeli Kígyóbűvölők Egyesülete amellett, hogy minden segítséget megadott a győztes csapatnak, fellépésekkel színesítette a programot. Szívből gratulálunk!