október 2016

Nagy Szilárd polgármester üzenete 1956 emlékére

Semmi értelme nem lenne a nemzeti ünnepeknek, ha ilyenkor nem hagynánk fel a XXI. század egyik népbetegségével, a rohanással, és nem szakítanánk időt arra, hogy a múlt eseményeiben és az azóta eltelt években kicsit meglássuk önmagunkat is. Hat évtizeddel az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörése után ugyanis nemcsak azokra a történelmi napokra kell, hogy emlékezzünk, hanem az azt követő évekre és évtizedekre, a mögöttünk hagyott évszázadra, de nemcsak a történelemkönyvek lapjait felmondva, hanem a magunk és ismerőseink személyes történeteit is felidézve és elmesélve.

Egy hete tart a mikrocenzus összeírói szakasza

Javában zajlik a mikrocenzus második szakasza, melynek során számlálóbiztosok keresik fel a népesség-összeírásba bekerült háztartásokat. A mikrocenzus október 31-ig tart, ezt a november 8-ig tartó pótösszeírási szakasz követi – ekkor azonban már csak azokhoz mennek ki a KSH munkatársai, akikkel korábban felvették a kapcsolatot. 
 

Felhívás

Tisztelt Diákok!
 
Kengyel Község Önkormányzata a 99/2016.(IX.12) Kt. határozatával csatlakozott a Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.
A pályázatokkal kapcsolatban részletes információt a (www.emet.gov.hu), vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban, valamint telefonon az 56/ 583- 405 számon kaphat.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. november 8.
 
Letölthető pályázati anyagok pdf formátumban: