május 2016

Köszönet a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáért

A Művelt és Egészséges Kengyeli Lajosságért Alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki azoknak a támogatóknak, akik felajánlották 2014. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át.
Alapítványunk az így befolyt összeget, 267.293 Ft-ot közhasznú tevékenységre, ezen belül rászorulók támogatására, gyermekprogramok megvalósítására, versenyek szervezésére fordította.

Hirdetmény

A polgármester értesíti a lakosságot, hogy 2016. május 31-én (kedden) 16.00 órára összehívja a Községi Önkormányzat Képviselő-testülete rendes ülését, melyben egyben KÖZMEGHALLGATÁS is.
Az ülés helye: Községháza nagyterme
 
Napirendek:
 
1. Beszámoló a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, fogorvosi és a védőnői szolgálat munkájáról /írásban/
 Előadó:  háziorvos, gyermekorvos, fogorvos,  védőnő
2. Beszámoló a közrend-közbiztonság helyzetről /írásban/

Nagy ünnep egy nagy családban

1971. május 22-én, immáron negyvenöt esztendeje fogadott egymásnak örök hűséget Mező Erzsébet és Kovács János Kengyelen. Hat év alatt három fiuk és egy lányuk született, azóta tíz unokájuk és egy dédunokájuk is boldogítja már a dédiket. Jani bácsi és Erzsike néni már iskolába is együtt jártak, ezt követően az erdőgazdaságban, sőt még postásként is együtt dolgoztak. Valamennyi gyermekük Kengyelen él, a nagy ünnepen pedig a család apraja-nagyja is összejött, hogy közösen ünnepeljék ezt a nem mindennapi évfordulót. Szeretettel gratulálunk!

Majzik Lászlónét a nyolcvanadik születésnapján köszöntöttük

1936. április 5-én született Szabolcsban, Tiszaadony településen Kiss Ilona Ida. Ica néni az Állami Gazdaság konyháján kezdett dolgozni, majd 1991-ben már a Tisza Cipőgyárból vonult nyugdíjba. Két gyönyörű lányuk született, Ilona és Erzsébet. Egyikük Budapesten, a nővére Szolnokon találta meg boldogságát. Gyönyörű bagisi kertjüket van, hogy egyszerre hárman gondozzák. Ica néni vidámsága, életöröme, pozitív gondolkodása példa lehet valamennyi ember számára. Az Isten éltesse erőben-egészségben!

Kilencvenedik születésnapján köszöntöttük Bárány Istvánnét

1926. május 12-én született Nagykőrösön S. Nagy Karolina. Bár a személyi igazolványába akkor május 10-e került. 1947–ben ismerte meg szeretett férjét, akivel 1948-ban házasságot kötöttek. Kengyelre 1954–ben költöztek, az egykori Dózsa TSZ gépállomása adta lehetőséget kihasználva. Házasságukból három családjuk született. Nyolc unoka és tizenhárom dédunoka boldogítja a mama életét. Élénken tartja számon, hogy a családban mikor és ki ünnepel. Isten éltesse sokáig, erőben egészségben!

Tájékoztató

TISZTELT KENGYELI LAKOSSÁG!
 
EZÚTON SZERETNÉM TÁJÉKOZTATNI ÖNÖKET,  HOGY AZ E-ON ÁRAMSZOLGÁLTATÓ MEGBÍZOTT ALVÁLLALKOZÓJA A GOLDEX BASE KFT. ADMINISZTRÁCIÓS HIBA MIATT LEOLVASÁSI  TILTÁS  IDŐSZAKBAN  ÉRTESÍTETTE KI A LAKOSSÁGOT, EZÉRT SZÍVES ELNÉZÉST KÉRÜNK A LAKOSSÁGTÓL! TÁJÉKOZTATJUK A LAKOSSÁGOT , HOGY A LEOLVASASI TILTÁS UTÁN A MEGBÍZOTT SZERELŐNK SÁGHY CSABA SZEMÉLYESEN KERESI FEL ÖNÖKET A MÉRŐ LECSERÉLÉSE CÉLJABÓL .
 
KÖSZÖNJÜK SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET!