január 2016

Megjelent a 2016. évi kengyeli falunaptár

Tisztelettel ajánljuk a kengyelieknek és mindenkinek a Kengyel-Pusztakengyel 2016-os falinaptárt. A naptárt a Művelődési Házban működő helytörténeti kör állította össze. A nyomtatás fekete színnel történt újrahasznosított barnás színű papírra. Ez és a rajta levő képek különleges hatást nyújtanak. Minden hónap külön oldalon szerepel. A naptári funkció túl arra is alkalmas, hogy emlékezzünk és tisztelegjünk múltunk egy-egy szelete előtt. A naptár ára 1200.- forint, megrendelhető a kengyeli könyvtárban. Érdeklődni személyesen és az 56/583-411-es telefonszámon lehetséges.

Líbor Borbálát köszöntöttük nyolcvanadik születésnapján

Borka lányom, ne törődj semmivel, egyed a szőlőt kiflivel! - ezekkel a szavakkal indította útnak Líbor Borbálát édesapja, hat testvérével együtt. Borka néni 1935. december 22-én született Törökszentmiklóson, azonban 1955 óta Kengyelen él. Ekkor kötött házasságot Szabó Istvánnal. Házasságából két gyermeke és öt unokája született. Borka néni fiatalságát saját bevallása szerint a lovak és a jó mulatós nótáknak köszönheti. Isten éltesse erőben-egészségben!

Isten éltesse, Veronka néni!

1935. október 31-én született Kengyelen Czakó Lajosné, Pozderka Veronika. Házasságából két fia született, közülük az egyik Kecskeméten, a másik Kengyelen a Béke utcában lakik. Veronka a Dózsa TSZ - ben, majd Törökszentmiklóson, a Barneválban dolgozott, ezt követően pedig otthoni gazdaságukban vállalt aktív szerepet. Hét éve az idősek otthona lakója, ahol kiváló egészségnek örvend. Névnapján és születésnapján Nagy Szilárd polgármester köszöntötte. Jó egészséget kívánunk!

A Járási Hivatal tájékoztatója

ÁLLAMI REZSICSÖKKENTÉS, INGYENES E-SZIG
 
A kormány állami rezsicsökkentési intézkedései részeként 2016. január elsejétől több közigazgatási eljárás ingyenessé vált, amellyel 10 milliárd forint marad az állampolgároknál. 
Ingyenes lett:
1. Személyazonosító igazolvány és személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (vagyis lakcímkártya) kiállítása, pótlása
2. Családi állapot-változással összefüggő névváltozás miatt indult hatósági eljárások
3. Eltulajdonított okmányok pótlása

Elrendelték a másodfokú belvízvédelmi készültséget Kengyelen

Az elmúlt negyvennyolc órában 35 mm csapadék esett Kengyelen és további 15 mm-re számítanak a szakemberek. A Tiszaföldvárról és Szolnokról érkezett a segítség, illetve a Kengyeli Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját segítik az ügyeletes közfoglalkoztatottak. A mentésben ötven fő vesz részt folyamatosan. Legkritikusabb a helyzet a Rákóczi, Arany János és Kossuth Lajos út egy-egy szakaszain. Vasárnap 10.00 órától másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben. Kérik a lakosságot, hogy ha bárkinek segítségre van szüksége, hívja az éjjel-nappal ügyeletes munkatársunkat: 06-30/379-6253