december 2015

Megérkezett a tűzoltóautó Kengyelre

Törökszentmiklóstól kapta ingyenes üzemeltetésbe a Renault típusú tűzoltóautót a Kengyeli Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ezúton is köszöntet mondunk Törökszentmiklós Város Önkormányzatának az önzetlen segítségért. Közben a cégbíróság is bejegyezte az egyesületet, így mától kezdve hivatalosan működik Kengyel egyik leglelkesebb közössége. Nagy tisztelettel gratulálunk Bak Richárd Zsoltnak, az egyesület elnökének!

A Karácsonyt köszöntöttük az Őszirózsa Nyugdíjasklubban

Az egykori tűzoltószertár adott otthont az Őszirózsa Nyugdíjasklub évadzáró bankettjének, ahol beszédet mondott Nagy Szilárd polgármester és Kozák Ferencné alpolgármester. A klub tagjai egy rendkívül tartalmas évet zártak, a vezetőjük Molnár Péter köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy eljuthattak Lengyelországa, Kengyel testvértelepülésére, Gmina Jordanow-ba is.

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal ünnepi ügyfélfogadási rendjéről

2015. december 28- tól (hétfőtől) 2015. december 31-ig (csütörtökig)
a hivatal zárva tart,
az ügyfélfogadás szünetel.
 
A hivatal zárva tart az ünnepek alatt is: 
2015. december 24-27-ig, valamint 2016. január 1-én!
 
KÉRJÜK SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET.
 
Kengyel, 2015. december 21.
 
Dr. Fekete Nóra sk. 
jegyző
 

Karácsonykor is gyönyörű a kengyeli saláta

Nem csak májusban, Karácsony előtt is kiváló minőségű fejes saláta termett a kengyeli fóliasátrakban! A Belügyminisztérium által kiemelten támogatott Start Mintaprojektben hat fóliasátrat fűt a 62 fokos termálvíz, mely húsz helyi munkavállalónak biztosít hosszú távú megélhetést.

Rajzverseny eredmények

A meghirdetett Mikulás rajzversenyre nagyon sok értékes mű érkezett az Óvodából és az Általános Iskolából. A zsűrinek nehéz dolga volt kiválasztani a helyezetteket. Az idei rajzverseny győztesei:

Óvodások

I. helyezett:
Csiga Anna

II. helyezett:
Csatlós Viola

III. helyezett:
Földes Izabella
Alsós iskolások

I. helyezett:
Tóth Rebeka

II. helyezett:
Bezsella Nadin

III. helyezett:
Pataki Kevin
Felsős iskolások

I. helyezett:
Kovács Jázmin

II. helyezett:
Csomor Dorina

III. helyezett:
Petrás Nándor

A különdíjat Kozák Anikónak ítélte a zsűri, akinek munkájából készül az ez évi Önkormányzati üdvözlőlap.

A díjakat a 2015. december 19-én szombaton megrendezendő Mindenki Karácsonya ünnepségén vehetik át a gyerekek. Köszönjük munkájukat és mindenkit várunk a Mindenki Karácsonyára!

Az idén is minden gyermeket meglátogattak a falu mikulásai

1991 óta minden évben a 14. életévüket be nem töltött gyermekeknek visznek ajándékot a falu mikulásai. Hajnal László az idén is verbuválta a tizenöt nagyszakállút, akik közel hétszáz gyermeknek vittek mikuláscsomagot. Köszönjük szépen mindenki munkáját!

Isten éltesse, Juliska néni!

1935. november 24-én szültetett Kengyelen Nagy Mihályné, Gál Julianna. Tízen voltak testvérek, Juliska a Nagy család kilencedik gyermekeként jött a világra. Házasságukból - mely 1956 - ban köttetett - két gyermekük született. Juliska nénit öt unokája és egy dédunokája is köszöntötték nyolcvanadik születésnapján! Jó egészséget kívánunk, szeretettel gratulálunk!

Évadzáró rendezvényt tarott a Mozgáskorlátozottak Kengyeli Egyesülete

2015. november 25-én tartotta évadzáró rendezvényét a Mozgáskorlátozottal Kengyeli Egyesülete, Mazug Józsefné Fási Eszter vezetésével. Az egyesület vezetője évértékelőjében méltatta az elmúlt húsz éves működésüket, illetve az ezen alkalomból megrendezett, rendkívül nagysikerű bált. Szeretettel gratulálunk és jó egészséget kívánunk!