június 2015

Ingyenes szélessávú internet használható a kengyeli parkban és környékén

2015. június 12-től ingyen internet elérési lehetőség áll a netezők rendelkezésére a kengyeli parkban és 100 méteres körzetében (Szabadság út 10.) Az ingyenes wifi-t a "KENGYEL" nevű hálózaton találják, sebessége 130 Mb/s Használják egészséggel!

Felhívás parlagfű elleni védekezésre

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztálya (továbbiakban: növényvédelmi hatóság) ezúton hívja fel valamennyi kül- és belterületi ingatlan- illetve földtulajdonos, gazdálkodó, földhasználó, bármilyen földterület tulajdon, illetve kezelési jogával bíró természetes, illetve jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet figyelmét a parlagfű elleni védekezési kötelezettségre.

Felhívás

A Tigáz-dso Kft. ezúton is tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a gázvezetéken végzett karbantartási munkák miatt 2015. június 12-én 12 órától 15 óráig gázszünetet tart.
A gázmérőnél lévő főelzáró csapot, valamint a készülékek elzárócsapjait a gázszünet időtartama alatt zárva kell tartani. A gázkészülékek ismételt üzembe helyezését csak a szolgáltató szakemberei által közölt időpont után lehet elvégezni.

Nagy Szilárd polgármester üzenete Trianonról

Ma már nincsenek közöttünk olyanok, akiknek személyes emlékeik lehetnének arról, hogy milyen volt az úgynevezett Nagy-Magyarországon, az Osztrák-Magyar Monarchiában, vagy ha úgy jobban tetszik a Trianon előtti Magyarországon élni. Nem tudják elmesélni, milyen volt az, amikor a Budapestről induló gyorsvonat Kolozsvárig vagy Nagyváradig robogott, amikor Pozsonyba még útlevél nélkül lehetett eljutni, vagy éppen voltak, akik a belföldnek számító Abbáziában nyaraltak. Kilencvenöt év távlatából már nem élhetnek a szemtanúk.
Sajnos. Vagy szerencsére?

A Büge kereszt megszentelése

A Kengyeli Helytörténeti Kör tavaly ősszel döntött arról, hogy felújítják a Bagimajor és az Erzsébeti erdő között található, teljesen megrongálódott keresztet. A törökszentmiklósi pedagógus,helytörténész Galsi Zoltán is segítő kezett nyújtott, a Pádár és a Mészáros család pedig a kereszthez szükséges faanyag beszerzésében és a munkálatokban segítettek. Az önkormányzat is részt vett a felújításban. Pünkösd vasárnap, május 24-én a szentmisét követően egy népes delegáció kiséretében Lengyel István esperes megszentelte a keresztet. A Helytörténeti Kör folytatja munkáját.