március 2014

Április 7-én, hétfőn indulhat a lakossági csatorna rákötés ELSŐ ÜTEME az utcai hálózatra

A “Szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztése Tiszatenyőn és Kengyelen” beruházás csatornahálózatának, illetve a közös szennyvíztisztító telep kiépítettsége, valamint a szennyvíztelep próbaüzemének napokban történt beindítása lehetővé, sőt szükségessé teszi az ingatlanokon belül kiépített udvari csatornák rácsatlakozását az utcai gyűjtőcsatorna hálózatra. Az első ütemben csak a lenti mellékletben felsorolt ingatlanok köthetők rá a csatornahálózatra, a második ütemről hamarosan értesítjük a lakosságot. Szeptember 26–ig, a próbaüzem végéig a lakosságnak nem kell csatornadíjat fizetnie!

Tavaszi Zsongást tartott a Napsugár Művszeti Óvoda

Március utolsó péntekén tartotta a Napsugár Művészeti Óvoda hagyományos Tavaszi Zsongást a József Attila Művelődési Házban. A rendezvény díszvendége volt a népszerű Szivárvány Citerazenekar Mezőtúrról. A gyerekek óriási sikert arattak, a pedagógusok nemkülönben :) Köszönjük nekik ezt a felejthetetlen délutánt! Még több kép

Bombát találtak az Ofi-majorban

Szombaton reggel második világháborús bombát találtak Kengyelen, az Ofi - Major területén. A helyszínre érkező rendőrök a tűzszerészek segítségével ún. "B" kategóriás veszélyességi fokozatra minősítették, így 30 napon belül szállítják el, vagy ha szükséges hatástalanítják. A polgárőrség folyamatos felügyeletet biztosít, a bombát körbekerítették.

 

Beindult a próbaüzem a szennyvíztisztító telepen

Az ütemtervnek megfelelően ma beindult a próbaüzem a Szennyvíztisztító telepen Tiszatenyőn, amely Bagimajor, Kengyel és Tiszatenyő szennyvízét tisztítja és dolgozza fel. A lakosságot folyamatosan értesíti a kivitelező vállalkozó, hogy mikor mely utcákban lehetséges a végső rákötés. Képek a fotótárban 

EU Élelmiszersegély Program sajtóközlemény

Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek, így a Gyermekétkeztetési Alapítvány is 2014. március végéig fejezik be a 2013-as Programhoz kapcsolódó élelmiszerek eljuttatását a rászorulók részére.
Budapest, 2014. március 11.

Együtt Kengyel a Nemzeti Ünnepen

Március 15. üzenete Kengyelen:
"Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke nemzeti öntudatunknak egyetlen olyan momentuma, amely nem megoszt, hanem összeköt bennünket. És nemcsak a ma élőket – éljenek egy alföldi községben, Erdélyben, vagy valahol szétszóródva a világban –, hanem napjaink magyarságát az elmúlt 165 év honfitársaival is. Az elmúlt bő másfél évszázadnak szinte nincs olyan történelmi pillanata, ami ne kapcsolódna valamilyen módon a márciusi ifjak által kirobbantott, és az európai szabadságvágyat legtovább ébren tartó forradalomhoz és szabadságharchoz.

Oldalak