október 2013

Önkéntes Tűzoltó Egyesület alakul Kengyelen

Október 30–án Bak Richárd, hivatásos kengyeli tűzoltó és Nagy Szilárd polgármester kezdeményezésére tizenhárom helyi polgár kinyilvánította szándékát, hogy létrehozza a Kengyeli Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. A tájékoztatón részt vett Nagy Róbert ezredes, a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, aki támogatását ígérte az egyesület mihamarabbi megalakítását illetően. Bak Richárd tájékoztatása szerint a Törökszentmiklósi Tűzoltó Egyesület felkínálta használatra az egyik – jelenleg használaton kívüli – tűzoltóautóját.

Tájékoztatás a Mindenszentekkel kapcsolatban

Tisztelt Megemlékezők !

A három napos ünnepi hétvégén folyamatos polgárőri felügyelet mellett várja Önöket a kengyeli temető. Szerszámokat, eszközöket igény szerint ingyen biztosítunk a temetőben, melyeket az ügyeletes polgárőr ad át Önöknek.

Meghitt hétvégét kívánva, tisztelettel:
Nagy Szilárd
polgármester

 

Újra együtt Kengyel

 Együtt Kengyel! – Bíró Jósti látásáért...

November 9–én újra összefog Kengyel egy nemes cél érdekében! Bíró Jóst cukorbetegségben szenved, melynek következtében majdnem teljes látását elveszítette. Egy új szérum, mely az Amerikai Egyesült Államokból érkezne jelentősen javíthatna látásán. A Jótékonysági Rendezvény teljes bevételét Jósti gyógyszerére fordítjuk! Kérjük, segítsenek!

Képviselő-testületi ülés

A polgármester értesíti a lakosságot, hogy a Községi Önkormányzat Képviselő-testülete rendes ülését 2013. október 30-án (szerdán) 17.00 órára összehívja.
Az ülés helye: Községháza nagyterme

Napirendek:

1. Beszámoló az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének háromnegyedévi teljesítéséről (írásban)
Előadó: Nagy Szilárd polgármester

2. Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról (írásban)
Előadó: Nagy Szilárd polgármester

Pályázat

A Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet
Polgármesteri Hivatal - Kengyel pénzügyi vezető
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
-határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
- Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
-Jász-Nagykun-Szolnok megye, 5083 Kengyel, Szabadság út 10.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

Ütemterv szerint halad a csatornahálózat építése Kengyelen

Az előzetes ütemtervnek megfelelően halad a szennyvízcsatorna-hálózat építés Kengyelen és Bagimajorban - tájékoztatott Nagy Szilárd polgármester. Október 15-ig a teljes hálózat 25 %-a megépült. Az alábbiakban a pontos adatokról szóló jelentés tölthető le.

Előrehaladási jelentés Kengyel    Előrehaladási jelentés Bagi-major

Hirdetmény

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Községünkben a tüdőszűrés utolsó napja módosult. 
Az utolsó szűrési nap: 2013. november 7. (csütörtök).
A tüdőszűrés helyszíne és további időpontjai nem változtak.

Kengyel, 2013. október 22.

Dr. Fekete Nóra sk.
jegyző

Start mintaprojekt indult Kengyelen

Október 15–től újabb huszonöt kengyeli munkavállaló kezdett dolgozni a Start munkaprogram keretében – mondta el Nagy Szilárd polgármester. Az önkormányzat saját, huszonhét hektáros földterületén található termálkút energiáját felhasználva folytatja a fóliakertészetet. Ezúttal két, ötszáz négyzetméteres fóliasátorban fürtös uborkát és fűszerpaprikát termelnek, majd egy hektárra kiültetik a fűszernövényt.

Oldalak