augusztus 2013

Harminc fős kengyeli delegáció járt Lengyelországban az Új Kenyér Ünnepén

Augusztus 24–től 26–ig egy harminc fős kengyeli csoport vett részt a testvértelepülésen, a lengyelországi Jordanow Kistérségben. A két település vezetője a másik nyelvén üdvözölte egymást. Részt vettek egy ünnepi szentmisén, ahol Németh Inez három lengyel dallal kedveskedett a vendéglátóknak és a több száz vendégnek. A kenyérszentelés után hajnalig tartó mulatság következett, melyen fellépett a Kunkorgó Néptáncegyüttes is.

Hirdetmény Erzsébet-utalványról

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A. §-a értelmében a települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága 2013. augusztus 1-én fennállt, a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel , természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható ERZSÉBET-UTALVÁNY formájába.

Ortopédiai szakvizsgálat indul Kengyelen

Tisztelt Lakosság!

Ortopédiai szakvizsgálat indul községünkben gyermekek és felnőttek részére. A rendelés havonta egy alkalommal történik a gyermekorvosi rendelőben Kengyel, Kossuth u. 139. szám alatt. Az első rendelés időpontja 2013.08.26-án 9.00 órától.
A szakvizsgálathoz beutaló nem szükséges.
Részletes tájékoztatás Medgyesné Csatos Klára területi védőnőnél lehetséges. A szakrendelésre előzetes feliratkozás és időpont kérés szükséges. Kérem TAJ kártyát és ha van közgyógyigazolványt hozzanak magukkal.