június 2013

Huszonnyolc százalékkal csökken a szemétszállítás ára Kengyelen július 1–től

 A rezsicsökkentésnek köszönhetően július elsejétől 1546 forint szerepel majd a csekkeken a szemétszállításról minden kengyeli háztartásban – mondta el Nagy Szilárd polgármester. Ez ürítésenként 355 forintot jelent az eddigi 403, illetve 455 forint helyett. A polgármester tájékoztatott arról is, hogy a 3567 lélekszámú Kengyel településen több, mint 1500 lakos támogatta aláírásával a rezsicsökkentést, mely kimagasló szám országos viszonylatban is.

Tűzvédelem az aratás idején is

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyes is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet tartalmazza.

A mezőgazdasági erő- és munkagépek, illetve az aratás tűzvédelmi szabályai

Hirdetmény

A polgármester értesíti a lakosságot, hogy a Községi Önkormányzat Képviselő-testülete rendes ülését, melyben egyben KÖZMEGHALLGATÁS is 2013. június 27-én (csütörtökön) 17.00 órára összehívja.

Az ülés helye: a Községháza nagyterme

NAPIRENDEK:

1. Előterjesztés a 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(III.06.) számú önkormányzati rendelet módosítására
Előadó: Nagy Szilárd polgármester

Diák Börze

2013. június 26-án (szerdán) 9 órakor Munkaügyi Központ Törökszentmiklósi Kirendeltségén DIÁK BÖRZE lesz!

Várják mindazon a nappali tagozatos tanulókat (15 éves kortól), akik a nyáron dolgozni szeretnének. Regisztrációra van lehetőség.

Szükséges dokumentumok:
-diákigazolvány;
-személyes okmányok;
-adókártya. 

Illés Zoltán államtitkár indítja útjára a csatornaberuházást

Illés Zoltán, Környezetügyért felelős államtitkár is beszédet mond Kengyelen, majd Tiszatenyőn az ünnepélyes Alapcső Elhelyezése rendezvényen.
Többek között felszólalnak Fejér Andor és Boldog István országgyűlési képviselők, Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a két település polgármesterei, Kazinczi István és Nagy Szilárd. A rendezvény július 1-én az egykori gépállomás területén kezdődik 10 óra 30 perckor, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Beindult a termelés a fóliákban Kengyelen!

A Kengyel Községi Önkormányzat a Start Munkaprogram keretében nyert támogatást mezőgazdasági projekt megvalósítására is. Az önkormányzat tulajdonában lévő, belterületi ingatlanon három fóliasátor felállítására került sor a napokban. A paradicsompalánták kiültetése a napokban megkezdődik, de folyamatban van a fóliasátrak fűthetővé tétele, a termelés folyamatosságának biztosítása érdekében. A programban húsz közfoglalkoztatott kezdte meg a munkát március elsején.

Búcsú

Negyvenedik alkalommal tartották Kengyelen, a Katolikus Templomban a Jézus Szíve Búcsút, egy időben a hatodik fogathajtó versennyel. A szentmisén Lengyel István esperes – plébános Jézus szívének szeretetének fontosságáról beszélt : “ Alakítsd szívünket a Te Szent Szíved Szerint ...! “ A szertartáson részt vettek: Nagy Szilárd polgármester, Kozák Ferencné alpolgármester, Csabainé Margit és Németh Lajos önkormányzati képviselők, valamint Léderer Károly dédunokája és családja is. A szentmise után a Katolikus Egyház egy ebéddel látta vendégül a híveket.

Oldalak