április 2013

Majális

A helyi vállalkozók és civilek összefogásának köszönhetően az idén sem marad el a Majális Kengyelen! Az önkormányzat költségvetéséből takarékossági okokból ezúttal kimaradt az idei Majális, viszont több cég és civil egyesület is a falu segítségére sietett, így ezúttal is egy színvonalasnak ígérkező rendezvény várja május elsején a kengyelieket!
Bagimajorból reggel 9 órától délután 4 óráig óránként ingyenes busz indul Kengyelre.

Vándorló Bográcsok Találkozója

VIDÉKI VÁNDORLÓ BOGRÁCSOK TALÁLKOZÓJA

A Vidéki Vándorló Bográcsok Találkozója 2013. április 27-én, Kuncsorbán kerül megrendezésre, melynek hivatalos megnyitójára 9.00. órakor kerül sor.
A rendezvény célja, hogy már negyedik alkalommal adódik lehetőség arra, hogy térségünk települései bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Mindenki megismerje a Tisza menti térség kultúráját, hagyományait és gasztronómiai szokásait. A szervezők ehhez biztosítanak egységes kiállító udvarokat, melyeken azonos méretű udvarházak kerülnek felállításra. Minden település a saját községét kell, hogy bemutassa kiállítói részén.
A látnivalók mellett a gasztronómiai tudást is megismerhetik az oda látogatók, kóstolójegyek ellenében.

Mosolyogj, Karolina!

Kocsis Karolina, egy tizenkét esztendős kengyeli kislány. Ő egy különleges gyermek, hiszen egyetlen mosolyáért cserébe Kengyel egy emberként össze fogott még a tavalyi évben! Karolina egy éve egy gerincvelő gyulladásos betegségtől sajnos nem tudja mozgatni az alsó bordától kezdve egyetlen végtagját sem. A kislány újabb nagy küzdelméhez szeretném a segítségüket kérni!

Fejlesztési Fórum Kengyelen

A Jövő Kengyelét Építjük

Tisztelt Civilek, Vállalkozók !

Újabb jelentős fejlesztésekre nyílik lehetőség a civil és az üzleti szférában a következő időszakban. Tisztelettel kérem Önöket, hogy településünk jövőjének érdekében vegyenek részt azon a fórumon, melyet 2013. április 8. napján, hétfőn tartunk a Polgármesteri Hivatal dísztermében 16.30-kor.

Köszönettel :
Nagy Szilárd
polgármester

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás program támogatásra
a Kengyeli civil szervezetek 2013. évi támogatásának pályázati kiírásáról

Kengyel Községi Önkormányzat a kengyeli civil szervezetek támogatásának elveit és feltételeit figyelembe véve, pályázatot hirdet a helyi civil szervezetek 2013. évi programjainak támogatására.

Oldalak