március 2013

Gazdaközpont épül Kengyelen!

Újabb jelentős fejlesztés valósul meg Kengyel településen, ezúttal az üzleti szférában – mondta el Nagy Szilárd polgármester. Vágnerné Pocsaji Annamária kengyeli vállalkozó a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetéből a Helyi gazdaság versenyképességének növelése gazdaközpont, fejlesztőközpont és e-gazdasági tér létrehozásához 11.709.799 Ft nettó támogatási összegű hozzájárulást nyert 2012 évben az MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága határozata alapján. A fejlesztés Kengyel-Bagimajor 0139/8 hrsz-ú ingatlanon valósul meg, az építkezés már megkezdődött.

Pályázat

A "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Polgármesteri Hivatal - Kengyel 
igazgatási ügyintéző munkakör betöltésére. 

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony 

Foglalkoztatás jellege: 
Teljes munkaidő 

A munkavégzés helye:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, 5083 Kengyel, Szabadság út 10. 

Ismét taroltak a kengyeli Dalmás lányok!

2013. március 23-án, szombaton, a szolnoki Széchenyi Körúti Sportcsarnokban rendezték meg a Moderntánc Kupasorozat 2012-2013. évadjának 3. pontszerző kupafordulóját. Izgalmas és hosszú versenynek zajlottak, már reggel 8 órakor megkezdődte a versenyek mazsorett és trió kategóriákkal. Őket fél 11-től követték a manók, majd fél 3-tól a gyerekek. Fél 7-től már a serdülőké volt a színpad, végül fél 10-től a felnőtt és profi kategóriák zárták a sort. A kengyeli tagozat kiválóan szerepelt, akiknek ezúton is gratulálunk! A következő eredmények születtek:

Kengyel felkészült a rendkívüli időjárásra

Nagy Szilárd polgármester rendkívüli ülésre hívta össze március 25–én, hétfő délután a Kengyeli Polgári Védelmi Parancsnokságot. Jelenleg Jász-Nagykun-Szolnok megyére is érvényben van a narancssárga, azaz másodfokú riasztás, az előrejelzések szerint 20–25 centiméter friss hó is hullhat a következő 48 órában. Pakai Tibor, a Szolnoki Katonai Meteorológiai Szolgálat munkatársa a polgármester kérdésére válaszolva elmondta, hogy hétfőn az éjszakai óráktól 45–55 km/órás széllökésekre lehet számítani, mely helyenként hóbuckákat építhet.

Március 1–jétől harminc ember kezdi meg a Start munkát Kengyelen!

A Kengyel Községi Önkormányzat közfoglalkoztatási pályázatot nyújtott be mezőgazdasági – és ún. téli foglalkoztatásra is tavaly novemberben a Belügyminisztériumhoz – mondta el Nagy Szilárd polgármester. A pályázat sikeres elbírálásban részesült, így március elsejétől húsz fő mezőgazdaságban tevékenykedhet, a többiek pedig az ún. téli foglalkoztatás keretein belül kosárfonást, szövést és intézményi karbantartást végeznek.