november 2012

December 1–én este nyit az Adventi Tér és a Murczy Ház!

Újabb látványos elemekkel bővült az Adventi Tér Kengyelen, melyet a Községi Parkban alakított ki az önkormányzat – mondta el Nagy Szilárd polgármester. December 1–én, szombaton hivatalosan is megnyitják a karácsonyi díszekbe öltöztetett közösségi teret, melynek ezúttal is üde színfoltjának számít a népszerű Murczy–Ház, egyedi forralt boraival és csemegéivel. Már 17.00 órától kellemes karácsonyi dallamok csendülnek fel Varga Dani jóvoltából.

A chipezésről röviden

A jogszabályok sűrűjébe koránt sem kívánkozók részére a rövid törvényi összefoglaló:

„Négy hónaposnál idõsebb eb csak transzponderrel (mikrocsip) megjelölve tartható, ennek betartását a jegyző és a kerületi (állatorvosi) hivatal ellenőrzi.
A négy hónaposnál idõsebb transzponderrel nem jelölt ebrõl a jegyzõ és a magánállatorvos köteles jelentést tenni a kerületi hivatal felé.” (Hivatkozások az ismertető végén.)

Kérem, hogy olvassa el ezt a tájékoztatót!

December 1–én és 2–án Kengyelen, 11-én Bagimajorban chipezik a kutyákat

2013. január 1–től kötelező a négyhónaposnál idősebb ebek chipeltetése Magyarországon. A törvény értelmében ennek elmulasztása szabálysértési eljárást vonhat maga után. Ezért kérjük a Tisztelt eb tulajdonosokat, hogy alapáron – vagyis 3.700 Ft–ért – a kutyáikat chipeltetni szíveskedjenek lehetőség szerint még ebben az évben.

Hirdetmény

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő testülete 41/2012.(V.30.) Kt. határozata alapján versenytárgyalás útján értékesítésre meghirdeti a Kengyel Kinizsi P. út 4/6 hrsz-ú 1165 m2 beépítetlen közművesített területét.
Az ingatlan kikiáltási ára:
- lakásépítés céljára történő vásárlás esetén öt éven belüli beépítési kötelezettséggel 200 Ft/m2+ÁFA összesen:295.910 Ft
- nem lakásépítés céljára történő vásárlás esetén 500 Ft/m2+ÁFA összesen::739.775 Ft

Agrárkamarai tájékoztató

GAZDÁLKODÓK, ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓK FIGYELEM:
KÖTELEZŐ AGRÁRKAMARAI REGISZTRÁCIÓ!

Az augusztus 1-től hatályos új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal MEGALAKUL AZ ÚJ MAGYAR AGRÁR-, ÉLELMISZERGAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KAMARA. A 2012. évi CXXVI. törvény értelmében a hazai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó szektor összes szereplője, így a gazdasági társaságok

Elkezdték az önkormányzati tüzelőfa kiszállítását a rászorultaknak

A Start Munkaprogram keretében 2012-ben a külterületi mezőgazdasági földutak mentén a kiszáradt, elkorhadt fák kivágása, gallyazása, cserjézése megtörtént. A munkások közel ezer mázsa fát termeltek ki, melyet az önkormányzat négy ütemben juttat el a rászorulóknak. Az első ütemben azon családok kapják meg az öt mázsa tüzelőt, akik október 31–ig jelezték igényüket és szociális helyzetük, rászorultságuk alapján arra jogosultakká váltak.

Pályázat védőnő munkakör betöltésére

Kengyel Községi Önkormányzat a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Kengyel község II. sz. Védőnői körzetben
védőnő
munkakör betöltésére. 

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

  • határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony 

Foglalkoztatás jellege:

  • Teljes munkaidő 

A munkavégzés helye:

  • Jász-Nagykun-Szolnok megye, 5083 Kengyel, Kossuth út 139. 

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

Ünnepélyes keretek között lerakták az új óvoda alapkövét

"Aki gyermekeire épít, az jövőt épít!"
Ünnepélyes keretek között lerakták az új óvoda alapkövét

 A kengyeli óvónéniknek és az önkormányzat meghívóinak köszönhetően szépszámú érdeklődő gyűlt össze október utolsó napján a Napsugár Művészeti Óvoda alapkőletételén.