szeptember 2012

Gazdafórum Kengyelen az Országgyűlés alelnökével

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke volt a Kengyelen tartott gazdafórum vendége. Jász Nagykun Szolnok megye több településéről és Kengyelről egyaránt érkeztek érdeklődők. A fórumon részt vett Kiss Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője, valamint Fejér Andor és Boldog István országgyűlési képviselők is. Először Jakab István beszámolóját hallgathatták meg a részt vevők az agrárium aktuális helyzetéről, majd a gazdák kérdéseire válaszolt a MAGOSZ elnöke.

Botanikai szenzáció Kengyelen!

Hazánk egyik legveszélyeztetettebb növényfajának néhány töves állománya került elő idén tavasszal Kengyel határában. A Volgamenti Hérics (Adonis volgensis) eddig mindössze a Békés megyei Csorvás települése mellől volt ismert, az új, kengyeli termőhely megtalálása rendkívüli jelentőséggel bír. Az áprilisban virágzó impozáns növényt Csorvás mellett 1935-ben fedezték fel, majd a kipusztulás szélére sodródott állomány megóvása a természetvédelmi szakma nagy eredménye lett. A Volgamenti Hérics lett Magyarország első védett növényfaja 1971-ben! 2012.

Óriási kengyeli siker a XIV. Gulyásfesztiválon!

Szeptember 8–án rendezték meg immár 14. alkalommal az Alföld legnagyobb gasztronómiai rendezvényét Szolnokon a Tiszaligetben. A Gulyásfesztivál közel 50 ezer látogató részvételével zajlott, ahol ezúttal első ízben Kengyel település is bemutatkozhatott. Ötszáz gulyás közül a szakmai zsűri aranyéremmel díjazta Fajth György Kengyeli Gulyását! A kengyeli stand megkapta a legmagasabb elismerést, a Gulyásfesztivál abszolút győztese lett! Ezúton gratulálunk és mondunk köszönetet mindenkinek, aki részese volt Kengyel település óriási sikerének!

Gazdafórum Jakab Istvánnal

Az Országgyűlés alelnöke is részt vesz a kengyeli Falunapon

 Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke is elfogadta Nagy Szilárd polgármester meghívását szeptember 15–re, így a gazdák egy fórum keretében tehetik fel kérdéseiket aktuális problémáikkal kapcsolatban. Jakab István 10.00 órakor beszédet mond a nagyszínpadon, majd a fórumra 10.30–tól kerül sor az iskola aulájában. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.