május 2012

A húsz éves Jordanow Kistérséget köszöntötte Kengyel Község Önkormányzata Lengyelországban

Az elmúlt évben, november 4–én írta alá a Partnerségi Megállapodást a két önkormányzat. Jordanow lengyel kistérség 2012. május 28–án ünnepelte alakulásának 20. évfordulóját. A jeles eseményen részt vettek az ország parlamenti képviselői, államtitkárai, és a partner önkormányzatok vezetői is. Az ünnepi hétvégére meghívást kapott Nagy Szilárd polgármester, Csabainé Bártfai Margit és Németh Lajos képviselők is.

Lomtalanítás

2012 MÁJUS 29 - ÉN ÉS 30- ÁN LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ KENGYELEN!

Kengyel Község Önkormányzatával közösen ingyenes LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT SZERVEZ a REMONDIS Kétpó Kft.

A háztartásokban nap, mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagy takarítások alkalmával, eseti jelleggel nagy méretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban.

Gyermeknap Bagimajorban és Kengyelen!

Az Önkormányzat ebben az évben is megrendezi a Gyermeknapot Bagimajorban és Kengyelen is. Szombaton Bagimajorban a Tóth Árpád úton található játszótéren már 10.00 órától, vasárnap pedig délelőtt 11.00 órától a Rákóczi úton kezdődik a mulatság. Gyermeknapi műsorral érkezik Pap Rita és Bodnár Attila is, a játszótéren felállított szabadtéri színpadon adják elő másfél órás produkciójukat. Mindenkit szeretettel várunk!

MÁV Hirdetmény

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy a Szolnok – Lőkösháza vasútvonalon 2012. május 22-től június 1-jéig pályaépítési munkákat végeznek, ezért a Hódmezővásárhely-Szolnok vonalon a hirdetményen szereplő vonat módosított menetrend alapján közlekedik!

Az utazásuk során Önöket érő esetleges kényelmetlenségért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!
Gy.148-390/2012. MÁV Zrt.

A Jövő Kengyelét Építjük – Lakossági és Vállalkozói Fórum

Időpont: 2012. május 15. 16.00 óra (A Falugyűlés előtt)
Helyszín: Művelődési Ház

1. Aktuális pályázati lehetőségek kiemeltem a vállalkozások, lakosság részére az energia megtakarítás, korszerűsítés területen.
Előadó: Királyházi Andor ügyvezető - tanácsadó, Királyháziné Tisza Andrea keresk. vez. - tanácsadó, Expo Stúdió '97 Kft.

Anyák Napja

Május 8-án rendezték az Anyák Napját az Idősek Otthonában. A rendezvényen fellépett a Napsugár Művészeti Óvoda Méhecske csoportja, az Őszirózsa Nyugdíjasklub, valamint az intézmény lakói és dolgozói. Nagy Szilárd polgármester így köszöntötte az Édesanyákat:

Hirdetmény

Értesítjük a lakosságot, hogy a 2012. évi EU Élelmiszersegély I. fordulójában kapott élelmiszerek az alábbi időpontban és helyszínen kerülnek kiosztásra:

Az osztás időpontja:

  • 2012. május 21. (hétfő) de: 8- 12 du: 13-18 óráig
  • 2012. május 22. (kedd) de: 8-12 du: 13-16 óráig
  • 2012. május 23. (szerda) de: 8-12 du: 13-16 óráig

Az osztás helyszíne:

  • Családsegítő Szolgálat Kengyel, Sallai út 16.

Oldalak