november 2011

Kezdődik a rendelés!

2011. december 2–án, péntektől várja a lakosságot a megújult, megszépült, kibővült Egészségház. Végre egy helyen dolgozhatnak a két felnőtt háziorvosi,  a gyermek háziorvosi és a védőnői szolgálat munkatársai. Ezúton köszöni a türelmet és mindenkinek jó egészséget kíván:

Nagy Szilárd
polgármester 

Turisztikai pihenőhely épül Bagimajorban

Elkezdődtek a talajrendezési munkálkatok Bagimajorban, ahol a tervek szerint másfél éven belül egy impozáns pihenőhely várja majd az alföld élővilágának kedvelőit. Az első ütemben a talajrendezési munkák zajlanak, majd a kialakítandó parkolóhelyek alatti részt tölti fel a beruházó. Az ehhez szükséges építési törmelék az egykori gépállomás bontásából már a helyszínre érkezett, ennek a felodolgozását is megkezdte a vállálkozó. A tervek szerint 2012 - ben megépül a kilátó és egy jóléti tó is a turisták rendelkezésére áll majd, amelyet közvetlenül  a kápolna mögötti területen alakítanak ki.

Adventi fényben pompázik a Főtér vasárnaptól


November 27-én vasárnap, 16 órától ismét birtokba vehetjük az ünnepi fényben pompázó Főteret.

Néhány újdonsággal bővül, de a hangulata nem változik. Ismét lesz minőségi forralt bor és a randikenyér sem marad el a Murci Házban! Hetente ünnepi programnak ad majd helyet a tér és bízunk benne, hogy pont úgy mint tavaly az idén is számos család látogatja majd meg az ezer színű parkot. A falu karácsonyfáját köszönjük Hajnal Laci bácsinak és feleségének. 

Köszönet mindenkinek, akinek a téglája benne van ... - Nagy Szilárd polgármester beszéde az Egészségház avatója alkalmából

Hölgyeim és Uraim!
Tisztelt Ünneplők!
Tiszta szívből mondom, hogy van okunk az ünneplésre. Hiszen ma ismét elmondhatjuk, hogy a jövő Kengyeléből egy újabb darabot építettünk fel. Ráadásul úgy – és ezért is van okunk ünnepelni –, hogy az évekkel ezelőtt kitűzött cél érdekében sokan fogtunk össze, így majd sokan mondhatjuk el évek múlva is, hogy a korszerű, tágas kengyeli orvosi rendelő létrejöttéhez hozzátettük a magunkét. Sokunknak van ebben az épületben egy-egy téglája. És ugye akkor tudunk valami nagyot alkotni, ha az egy meg egy összeadódik, és egymásra rakódik.

November 18-án avatják az Egészségházat

2011. november 18-án pénteken, 14.00 órakor végre ünnepélyesen is átadják Kengyel európai színvonalú létesítményét, az Egészségházat. A 72 775 540 Ft európai uniós támogatással megvalósult, közel 85 millió forintos fejlesztés célja olyan körzeti egészségügyi komplexum kialakítása volt, mely biztosítja a lakosság folyamatos és minőségi egészségügyi alapellátását.

Oldalak