október 2011

Kengyel Községért Kitüntető Díj díjazottai

„Kengyel Községért” kitüntető díj arany fokozata:

Tótáné Fási Mária az ÁMK Kossuth Lajos Általános Iskolájának pedagógusa, tanítónő. Kengyelen született, általános iskolás éveit is itt töltötte. A törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Gimnázium elvégzése után a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán folytatta tanulmányit, ahol 1976-ban tanítói diplomát szerzett.

Nagy Szilárd polgármester ünnepi beszéde

A híradásokat nézve, nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy amiként mostanában mi követjük a médián keresztül távoli népek szabadságküzdelmeit, forradalmait, ötvenöt és huszonkettő éve talán hasonlóan figyelhették a magyarországi történéseket távoli népek újságolvasói, tévénézői és rádióhallgatói.

Felhívás

Kengyel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei évben is döntött arról, hogy csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2012. évi fordulójához.
 
A pályázat lebonyolításával kapcsolatos teendőket ellátó Wekerle Sándor Alapkezelő tájékoztatása értelmében 2011. október 17-től  2011. november 14-ig lehet majd a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot (A, B típusút) benyújtani.
Az ösztöndíjak elbírálás kizárólag szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül történik.

Tavasszal elkezdődhet a csatornázás Kengyelen - interjú Oláh József projektmenedzserrel

A bírálatra várunk

A kengyeli csatornahálózat építési pályázata az Energiaközpont Nonprofit Kht-nál, az úgynevezett közreműködő szervezetnél vár elbírálásra. Amennyiben ez november végégig megtörténik, jövő szeptemberben megkezdődhet a próbaüzem – tájékoztatta lapunkat Oláh József projektmenedzser.